Legea publicitatii stradale a fost adoptata


preluare integrala UNIVERSIGN

By on iunie 6, 2013

noua lege a publicitatii stradale

Deputatii au adoptat noua lege a publicitatii stradale, initiata in 2010 Ministerul Dezvoltarii si Turismului. “Legea privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate” a fost adoptata cu 263 de voturi pentru, 1 impotriva si 2 abtineri.

Legea se aplica administratiilor publice centrale si locale si persoanelor fizice si juridice active in domeniul publicitatii. Ea introduce mai multe restrictii privind publicitatea stradala, de la cele referitoare la dimensiunile suporturilor publicitate permise, pe arbori, pe monumente, pe cladirile institutiilor publice sau in intersectii, la cele privind atribuirea spatiilor prin licitatie publica.

Legea prevede la art. 56 ca “mijloacele de publicitate autorizate pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi pot fi mentinute pe amplasamentele autorizate pana la data expirarii contractelor de publicitate in curs, dar nu mai tarziu de 1 ianuarie 2014.”

Legea a mai fost adoptata, o data, de Camera Deputatilor la sfarsitul anului 2011, insa a fost atunci contestata de PSD la Curtea Constitutionala. Curtea a considerat, in februarie 2012, ca este neconstitutionala una dintre prevederile semnalizate atat de PSD, in mod oficial, cat si, in declaratii publice, de Asociatia Romana de Publicitate Exterioara. Este vorba despre o prevedere potrivit careia mijloacele de publicitate autorizate la data in vigoare a legii puteau fi mentinute pana la data expirarii contractelor, dar nu mai tarziu de 1 ianuarie 2012. Acest lucru era imposibil de realizat pentru companiile active in domeniu – care aveau doar 10 zile la dispozitie sa ia masuri – si a fost considerat drept o incalcare a principiului constitutional neretroactivitatii legii civile.

Companiile au la dispozitie sase luni pentru a aplica masurile noii legi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: